Hetki Lyö

-Matka Kirkan musiikkiin-

Hetki lyö nettiin

 

Valdemarin kesäteatterin ensimmäinen musiikkinäytelmä palaa juhannuksena uusitulle terassinäyttämölle

 

HETKI LYÖ – Matka Kirkan musiikkiin aloitti Valdemarin kesäteatteriperinteen kesällä 2014. Huikean suosion saavuttanut musiikkinäytelmä palaa kotinäyttämölle kahden esityksen verran. Alkuperäisestä kokoonpanosta mukana on Oiva Nuojua, uusina kasvoina näyttämöllä nähdään Tuija Nuojua ja Ville Seivo. Juhannuksen jälkeen esitys lähtee maailmalle: se on tilattu muille kesäteatterilavoille eteläisempään Suomeen.

Musiikkinäytelmä Hetki lyö kertoo nuoresta miehestä, joka sattuu syntymään Kirkan Born to be wild -biisin soidessa. Kirkan musiikista tulee hänelle koko elämän matkakumppani - ikivihreät klassikot tahdittavat hänen polveilevan elämänsä merkkipaaluja.

Autosta loppuu bensa sillalle yli synkän virran, vaikka kiire kiire jonnekin on on. Kahden elämäänsä eksyneen hullun matka katkeaa ja yöksi kahden kesken jäädä täytyy. Tuleva mami ponnistaa bluena takapenkillä ja kohta yön lapsi hengailee maailmaan. Uunituore isä potkaisee vahingossa mankkaa ja  Born to be Wildin ensisäkeet lävähtävät kajareista. Vastasyntyneen ensiparkaisu takertuu kurkkuun. Se kuuntelee. Se on kuullut äänen. Kirkan äänen.

Hetki lyö ei kerro Kirkan elämästä. Se kertoo miehestä, joka on saanut elämänkumppanikseen Kirkan musiikin. Leijat, Mrs. Robinson, Silta yli synkän virran, Kahden hullun matka, Tunnetko, Sua mä kaipaan, Kulman kundit jne.  Suomalaisen musiikkielämän rautaa ja kettinkiä, joka on jäänyt soimaan ikuisesti. Koska eräällä oli ääni.

”Esitys ei ollut pelkkää Kirka-huumaa, kuten ennakko-odotukset antoivat olettaa. Näytelmä on enemmänkin tarina rakkaudesta, syntymästä ja musiikista. Pirskahtelevan raikas meno kantoi kolmen näyttelijän voimin eikä jättänyt kylmäksi. Uskomattoman hienot laulusuoritukset ja napakat, yllättävät leikkaukset kohtausten välillä pitivät yleisön hereillä alusta loppuun. ---

Kevyehkö esitys sisälsi myös draamaa ja sai varmasti herkemmän katsojan silmäkulmat kostumaan. Omakohtaisesti päällimmäiseksi jäi hyvä ja keveä olo, ilman sen enempiä analyysejä. Hetki lyö -esitys on niitä asioita, joita kannattaa tämän kesän menosuunnitelmiin lisätä.”      Outi Kallas, Uusi Rovaniemi

Esko Janhunen (Kirkan lahje)
HETKI LYÖ – Matka Kirkan musiikkiin
Ohjaus ja tuotanto Hannu Friman
Rooleissa Oiva Nuojua, Tuija Nuojua, Ville Seivo
Musiikin sovitus Tomi Enbuska
Tekniikka Antti Lindholm
Graafinen suunnittelu Kalle Erkkilä

Ensi-ilta oli 3.7.2014 Valdemari
Uusintaensi-ilta juhannusaatto, perjantai 19.6.2020 klo 18
Toinen esitys juhannuspäivä, lauantai 20.6. klo 18
Esityksen kesto noin 1 h 45 min. sisältäen väliajan

Liput 25 €
Varaukset Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 050 581 3321
Lipunmyynti ravintola Valdemari ja 1 h ennen esitystä ovelta
Huom! Esityksissä turvasyistä rajoitettu määrä paikkoja